Helen Hol, initiatiefnemer Topwerkgever-VO

Als Engels taalkundige (Universiteit van Amsterdam) en als organisatiepsycholoog (London School of Economics) heb ik ruime werkervaring opgedaan in HRM en als docent in het VO. Ik heb in 2020 Topwerkgever-VO opgericht.

Ik heb gewerkt als consultant in de werving en selectie en later als HR projectmanager bij Philips Design. Ervaring met benchmarking deed ik op bij adviesbureau Hay Group waar ik als projectmanager, accountmanager en sectorleider verantwoordelijk was voor de uitvoering van beloningsbenchmarks. Bij Hay Group werkte ik tevens aan projecten op het gebied van functiewaardering, beloningsbeleid en performance management.

Als docent Engels in de onder- en bovenbouw werkte ik bij verschillende middelbare scholen. Ik heb zo de onderwijssector van binnenuit leren kennen en ook gezien hoe scholen van elkaar verschillen op het gebied van werkgeverschap.


Dit schooljaar werk in een hybride rol: als leraar Engels en als directeur van Topwerkgever-VO. In deze rollen kan ik mijn passie voor het onderwijs combineren met mijn passie voor organisatiepsychologie.